Autóbuzra felvihet? csomag tájékoztató

 

Kézi és úti poggyász szabályozás, méret és súlykorlátozás a Nemzeti Tengelysúlymér? Rendszer bevezetése miatt:


Kézipoggyászként az autóbusz utasterébe súlya vagy mérete miatt csak olyan tárgy vihet? fel, mely méretében, jellegében és súlyában nem akadályozza a biztonságos utazás körülményeit, feltételeit. Kézipoggyász méretét és súlyát illet?en biztonságosan elhelyezhet? az utas ülések feletti kalaptartón vagy a lábtérben. A biztonságos és kényelmes utazás érdekében az ülések alatt és a lábtérben csak szükség esetén helyezhet? el poggyász.
Az utasok kézipoggyászként, személyenként egy darab kisméret? táskát (pl. kézitáska, laptoptáska stb.,) vihetnek fel az utastérbe, mely kézipoggyász biztonságosan elhelyezhet? az autóbusz kalaptartóján.
Kézi és útipoggyászként nem szállítható olyan tárgy, amely méreténél vagy súlyánál fogva az autóbuszban erre kijelölt helyen nem helyezhet? el, súly vagy méretkorlát tekintetében a szabályozáson túlmutat valamint a többi utas egészségében, testi épségében, ruházatában, kézipoggyászában kárt okozhat.

Csomagtérben lehelyezett poggyászként személyenként maximum 15 kg súlyú poggyász helyezhet? el.
A fenti súly korlátozások az utazás egész id?tartamára nézve kötelez? érvény?ek!

Az utasonként engedélyezett poggyászsúly megosztása vagy elosztása több utastárs esetében nem engedélyezett, még az azonos foglaláson együtt utazó csoport esetén sem.

Karton ásványvízeket nem helyezünk be a busz csomagtérbe sem.

 Megértésüket köszönjük!