Ladakh

A Himalája lábainál fekvő Ladakh Indiának megszokottól teljesen eltérő arcát mutatja. Lenyűgöző tájak, a vad természet elképzelhetetlen szépsége és az évezredes indiai civilizáció emlékei várják az utazót, aki a híres felfedezők nyomdokain bemerészkedik velünk az óriás hegyek közé.

Javasolt program:

1. nap: Delhi, látnivalók:

  • Jama Masjid, India egyik legnagyobb, 25 ezer embert befogadó mecsete
  • Humájun császár mauzóleuma
  • Kutub Minár, a világ legmagasabb minaretje, az UNESCO világörökség része
  • Gandhi emlékműve, a Raj Ghat
  • Chandi Chowk nyüzsgő hagyományos indiai piaca

2-3. nap: Leh, Ladakh fővárosa 3500 méter felett fekszik, az Alpok legtöbb csúcsánál magasabban! A programok előtt ezért hosszabb pihenésre és akklimatizációra van szükség. A város leglátványosabb nevezetessége a Shanti sztúpa buddhista templom, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a környező csúcsokra.

4. nap: Alchi: a buddhista kolostoráról nevezetes faluig vezető úton is számos érdekességet láthatunk. Például az Indus és a Zanskar folyók összefolyása, a Mágnes-hegy és különleges buddhista és szikh szentélyek.

5-7. nap: A világ legmagasabban fekvő hágójához, a Nubra-völgybe tartó út végig elképesztő látványt nyújt a hegyek és gleccserek között kanyarogva. A völgyben a Samstanling buddhista kolostor megtekintése és a Hundar homokdűnéi között, teveháton megtett kirándulás lesz a program. A visszaút Lehbe nem kevésbé gyönyörű, bár néhány órával rövidebb.

8. nap: Hazatérés Lehből Delhin keresztül repülőgéppel.

A meglátogatni kívánt helyek listája és sorrendje tetszés szerint módosítható. A programra egyedi árajánlatot adunk, amely függ az időponttól, a résztvevők számától, a szálláshely színvonalától és az egyéb igénybe vett szolgáltatásoktól.

 

 

 

Érdekel a program/szállás, kérem keressenek!

Az Ön neve:
Felnőtt utasok száma:
Gyermek utasok száma:
Utazás dátuma:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Egyéb kérés, információ
  Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót és hozzájárulok az adataim kezeléséhez!