Tamil Nadu felfedezése

Tamil Nadu felfedezése
(Chennai – Mahabalipuram – Tanjore – Trichy – Madurai)
8 nap – 7 éjszaka

Délkelet-India a félsziget egyik legősibb népének, a tamiloknak a hazája. Évezredes műemlékek, varázslatos természeti környezet és hamisítatlan trópusi tengerpart várja mindazokat, akik velünk tartanak Tamil Náduba.

Javasolt program:

1-2. nap: Chennai városnézés, érdekesebb látnivalók:

  • Kapaleeshwarar színes piramistemploma
  • Marina Beach, a világ egyik legnagyobb és legszebb strandja
  • A portugálok építette Szent Tamás katolikus bazilika
  • Valluvar Kottam emlékhely és más különleges szépségű épületek.

3. nap: Mahabalipuram, a várost övező csodálatos sziklaalakzatok és az UNESCO világörökségi listáján szereplő ősi műemlékek meglátogatása. Az egykori tamil főváros templomkörzetében találjuk például a világ legnagyobb faragott domborművét, az „Arjuna bűnbánatát”.

4. nap: Trichy, Tanjore és Srirangam városai fontos zarándokhelyek. Felfedezzük a hindu istenségek szentélyeit, a különleges ízek és illatok kavalkádját rejtő bazárokat és megcsodáljuk a naplementét a tanjorei Brihadishwara templomtól

5-6. nap: Chettinad: Dél-India kereskedelmének egykori szíve. A város egykori gazdagságát impozáns paloták hirdetik, amelyek részben múzeumként, részben szállodaként működnek. Meglátogathatjuk a piacokat, megfigyelhetjük a helyi csempekészítő ipart, körbejárhatjuk a várost ökrös szekéren és megkóstoljuk Chettinad egyedi, innovatív hozzávalóiról és komplex ízeiről nevezetes ételeit.

7. nap: Madurai templomvárosa, ahol láthatjuk Tamil Nádu egyik leghíresebb és legnyüzsgőbb szentélyét, a Meenakshit. A dúsan faragott szobrokkal díszített piramisokból álló templomkörzet tavaszi fesztiválja minden évben egymillió zarándokot vonz a városba!

8.nap: Hazautazás Madurai repülőterén és Chennain keresztül.

A meglátogatni kívánt helyek listája és sorrendje tetszés szerint módosítható. A programra egyedi árajánlatot adunk, amely függ az időponttól, a résztvevők számától, a szálláshely színvonalától és az egyéb igénybe vett szolgáltatásoktól.

 

   

Érdekel a program/szállás, kérem keressenek!

Az Ön neve:
Felnőtt utasok száma:
Gyermek utasok száma:
Utazás dátuma:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Egyéb kérés, információ
  Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót és hozzájárulok az adataim kezeléséhez!