Rajasthani körút

Rajasthani körút

Delhi – Mandawa – Bikaner – Jaisalmer – Jodhpur – Udaipur – Pushkar – Dzsaipur – Delhi

12 nap – 11 éjszaka

 

Rajashtan, a „királyok földje” Észak-India mitikus vidéke, ami egykoron a hatalmas Mogul Birodalom szíve volt. Ősi műemlékei, lenyűgöző kultúrája és a hatalmas sivatagokat és buján zöldellő hegyi völgyeket egyaránt kínáló természeti adottságai ideális úticéllá teszik.

Javasolt program:

1-2. nap: Delhi városnézés

Látnivalók:

  • Jama Masjid, India egyik legnagyobb, 25 ezer ember befogadó mecsete
  • Humájun császár mauzóleuma
  • Kutub Minár, a világ legmagasabb minaretje, az UNESCO világörökség része
  • Gandhi emlékműve, a Raj Ghat
  • Chandi Chowk nyüzsgő hagyományos indiai piaca

3. nap: Mandawa. A csendes, közúti forgalomtól szinte mentes kisváros ragyogó, élénk színekben pompázó kastélyainak felfedezése.

4. nap: Bikaner, a sivatag városa. A régi palotákkal, hindu templomokkal és mecsetekkel tarkított 16. századi erőd meglátogatása után a tevelovaglást is kipróbálhatjuk.

5. nap: Deshnoke, a világhírű Karni Mata hindu templom meglátogatása. A hely „patkány templom” néven ismert, mert papjai tisztelik és etetik az ott élő szép számú rágcsálót.

6. nap: Jaisalmer, az Arany Város. A legendákkal teli gyönyörű erőd és több száz éves óváros bejárása után teveháton megyünk ki a homokdűnék közé, megcsodálni a sivatagi naplementét.

7. nap: Osiyan, a hinduk és az ősi jain vallás templomainak meglátogatása.

8. nap: Jodhpur, a Kék Város. A lenyűgöző Meherangarh erőd és az Umaid Bhawan palota felfedezése után ellátogatunk a helyi kézműves bazárba.

9. nap: Udaipur, a Tavak Városa. A gyönyörű, buja völgyeken keresztül, patakok és vízesések mellett vezető út után járjuk be a város látványosságait. A legfontosabbak a palota, a Jagannath templomo, a Pichola-tó és a helyi bazár.

10. nap: Pushkar, az egyik legszentebb hindu zarándokhely, melynek vonzereje a szent tó a körülötte sorakozó templomokkal és a minden ősszel megrendezett állatvásár.

11. nap: Jaipur, a Rózsaszín Város. Rajasthan fővárosának legfontosabb látnivalói a Hawa Mahal (Szelek Palotája), a Jantar Mantar csillagászati obszervatórium és természetesen a bazár.

12. nap: Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Amber-erőd meglátogatása, majd visszautazás Delhibe.

A meglátogatni kívánt helyek listája és sorrendje tetszés szerint módosítható. A programra egyedi árajánlatot adunk, amely függ az időponttól, a résztvevők számától, a szálláshely színvonalától és az egyéb igénybe vett szolgáltatásoktól.

 

Érdekel a program/szállás, kérem keressenek!

Az Ön neve:
Felnőtt utasok száma:
Gyermek utasok száma:
Utazás dátuma:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Egyéb kérés, információ
  Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót és hozzájárulok az adataim kezeléséhez!