The Best of Nepal

The Best of Nepal

Kathmandu – Chitwan – Pokhara

(8 nap/7 éjszaka)

 

Nepál hegyi királysága leginkább a Himalája hatalmas csúcsairól nevezetes. Ez az alapvetően indiai kultúrájú ország azonban rengeteg kincset rejt azoknak is, akik nem a nyolcezres hegyóriásokat veszik célba. Tartson velünk egy izgalmas és igazán egzotikus kirándulásra!

Javasolt program:

1. nap: Katmandu elbűvölő régi város pagodákkal, keskeny macskaköves utcákkal, régi faragott ablakokkal és kőszentélyekkel. Főbb látványosságok:

  • A kétezer évesnek tartott Swayambhunath buddhista sztúpa
  • A világörökségi listán szereplő Katmandu Durbar tér
  • A Hanumandhoka királyi palota

Nem mindennapi lehetőségként részt vehetünk egy kumari audienciáján. A kumarik istenek földi megtestesüléseiként tisztelt kislányok. Számos kumari él Nepálban, a leghíresebb közülük természetesen a fővárosban.

2. nap: A Katmandu-völgy számos híres hindu és buddhista szentélyt rejt, köztük az egész Indiában népszerű Pashupatinath templomot, a világörökség részét. A nap során a völgy számos gyönyörű pagodáját és kastélyát is meglátogatjuk.

3-4. nap: A Trishuli folyó mentén haladó, rendkívül látványos úton jutunk el a Chitwan Nemzeti Parkba. Testközelből ismerhetjük meg a himalájai vadvilágot: a folyót egy kenutúrán, a dzsungelt pedig stílszerűen elefántháton. Este pedig a helyi Tharu törzs táncelőadása lesz a program.

5-6. nap: A Pokhara-völgy – Nepál leggyönyörűbb vidéke. Bejárhatjuk a legendás Phewa tó partját és csónakázhatunk a kristálytiszta vízen. Egy hajnali „napfelkelte túra” végén a világ legmagasabb hegyeit csodálhatjuk, köztük a nyolcezer méter feletti Annapurnát és Dhaulagirit. A föld alá szállva pedig a Mahendra barlang lenyűgöző cseppkövei várnak az utazóra.

7. nap: Újra Katmanduban lehetőség lesz felfedezni a város keskeny utcáiban megbújó kis üzleteket, műhelyeket és éttermeket.

8. nap: Hazaindulás Katmandu repülőteréről.

A meglátogatni kívánt helyek listája és sorrendje tetszés szerint módosítható. A programra egyedi árajánlatot adunk, amely függ az időponttól, a résztvevők számától, a szálláshely színvonalától és az egyéb igénybe vett szolgáltatásoktól.

 

Érdekel a program/szállás, kérem keressenek!

Az Ön neve:
Felnőtt utasok száma:
Gyermek utasok száma:
Utazás dátuma:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Egyéb kérés, információ
  Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót és hozzájárulok az adataim kezeléséhez!