Galápagos-szigetek és Peru

Egy nagyon különleges utazás!
Az evolúció és az inkák nyomában
a Galápagos-szigeteken és a Machu Picchunál

Ecuador és Peru
leghíresebb látványosságai
2024. január 15-29.

Óriásteknősök, kaktuszfák, Darwin szelleme, csendes-óceáni hajózás, inka romok, luxusvonatok, nádhajók, 5 Világörökségi helyszín…
…és egy életre szóló élmény az Egyenlítő alatt és az Andok vonulatain

 

1. nap: Indulás Budapestről 6.30-kor amszterdami átszállással, és érkezés Quitoba 16.15-kor, Ecuador fővárosába, mely 2850 m tengerszint feletti magasságban fekszik, s melynek belvárosa az UNESCO Világörökségének része.

2. nap: Utazás repülővel Quitoból San Cristobal-sziget repülőterére, a Galápagos-szigetekhez, melyek UNESCO Világörökségének részét képezik, majd transzfer a 16 személyes Galaxy Motor Yachthoz, mely 5 nap, 4 éjszaka a szállásunk és közlekedési eszközünk lesz. Délután Lobos-sziget, mely az oroszlánfókák spanyol neve miatt kapja ezt a nevet, s ahol sok vadon élő állattal találkozhatunk. Oroszlánfókák, tengeri leguánok, fregattmadarak, kék lábú szulák mellett nagyszerű lehetőség van sznorkelezés közben a tengeri élővilág megfigyeléséhez.

 

3. nap: Ma Española-sziget a cél. A sziget keleti oldalán lévő Gardner-öböl fehér homokos tengerpartja oroszlánfókák kedvenc pihenőhelye, a sziklás partszakasz pedig kiváló hely a sznorkelezéshez. A Suarez-pont kiválóan alkalmas kéklábú szulák és más madarak megfigyelésére. A híres látványosság a tengerparti sziklán lévő abráziós lyuk, amelyen keresztül a hullámok a vizet magasan a levegőbe fújják.

 

4. nap: Ez nap a Floreana-szigeten telik. Reggel a Post Office Bay-hez látogatunk, ahol a 18. században a szigetek mellett elhaladó bálnavadászok fahordót helyeztek el nem hivatalos postaládaként. A hagyomány ma is folytatódik, mert a látogatók címzett képeslapokat hagynak a hordóban. Délután a Kormorán-ponthoz ér a hajónk, ahol a lagúna a flamingók és más madarak otthona. Következik az Ördög Koronája nevű szírt, mely a szigetcsoport egyik legjobb sznorkelező helye, s itt élvezhetjük a tengeri élet változatosságát cápákkal és különböző színes trópusi halakkal.

 

5. nap: Délelőtt Santa Fe-sziget, ahol a kiszálló helyet óriás fügekaktuszok és kopár lávasziklák veszik körül. A türkizkék víz és a fehér homokos strand tökéletes otthona egy oroszlánfóka kolóniának. Emellett szárazföldi leguánok, galapagosi sólymok, Darwin pintyek, galapagosi galambok, lávagyíkok láthatóak, s a túra után lehetőség nyílik sznorkelezni a védett öböl vizében, ahol oroszlánfókakölykökkel és zátonycápákkal úszhatunk. Délután South Plaza-sziget, mely lenyűgöző mennyiségű vadvilágot rejt magában. Láthatunk szárazföldi leguánokat, oroszlánfókákat, fregattmadarakat, pelikánokat, s sok más madárfajt.

 

6. nap: Reggel Santa Cruz-szigetre érkezünk. Látogatás a Charles Darwin Alapíttvány kutató állomásán, amely azon dolgozik a Galápagos Nemzeti Parkkal, hogy megőrizzék a szigetek egyedülálló biológiai sokféleségét, egyediségét.  Megismerkedünk a fogságban lévő óriásteknősök szaporításával, gyönyörű száraz őshonos erdő óriási kaktuszaival és az edemikus Darwin pinttyekkel. Menetrendtől függően transzfer a Baltra repülőtérre, s utazás repülővel Ecuadorba, Kitoba.

 

7. nap: Menetrendtől függően repülés átszállással Peruba, Cuscoba, mely 3400 m tengerszint feletti magasságban fekszik, s melynek óvárosa az UNESCO Világörökségének része. Délután buszos, gyalogos városnézés, mely során érintjük a belvárosban a Nap templomát (Qorikancha), a katedrálist a csodálatos kápolnáival, barokk oltáraival, illetve a városszéli inka romokat, mint a Sacsayhuaman erődjét és Kenko amfiteátrumát.

 

8. nap: Egész napos kirándulás az Inkák Szent Völgyébe. Látogatás Marasba, az inka idők óta működő, rendkívüli látványos, fehérteraszos sóbányához, majd a közeli, inkák által épített Moray kör alakú teraszaihoz, amelyek célja különböző mikroklímák kialakítása volt. Ebéd egy helyi étteremben, majd tovább utazás az inka birodalom alatt épült Ollantaytambo várhoz, s végül Pisac falu termelői és kézműves piacára.

 

9. nap: Egész napos kirándulás a Palcoyo szivárványhegyhez. 3 órás utazás Combapatába, majd kb. 45 perc – 1 óra túra, míg elérjük a Palcoyo-hegyet (4900 m), ahol élvezhetjük a gyönyörű kilátást, a környék szépségét. Visszafelé rövid megállás Checacupe-ban. Ebéd egy helyi étteremben, majd visszatérés Cuscóba.

10. nap: 06:35-kor transzfer Poroy vasútállomására, majd 07:35-kor indulás a Vistadome panoráma vonattal Aguas Calientes vasútállomására, ahová 10:52-kor érkezünk. Transzfer a 2430 m tengerszint feletti magasságban elterülő Machu Picchuhoz, ami az UNESCO Világörökségének része, s amelyet romterület helyi idegenvezetővel járunk be. Ebéd a Machu Picchu Sanctuary lodgeban, majd 17:23 visszaindulás vonattal, ill. érkezés 20:52 Poroyba, és ezt követően a szállodába.

 

11. nap: 07:30-kor indulás buszal Punoba, majd egész napos utazás, útközben megállunk Andahuaylillas-kápolnánál, amley úgy ismert, mint az amerikai Szixtus-kápolna. Látogatás a Wiracocha templomban, s megállunk utunk legmagasabb pontján is a La Raya-hágón 4.335 m magasan. Ebéd egy helyi étteremben. Késő délután érkezés a hotelba.

12. nap: Egész napos program a Titicaca-tónál, melynek vízfelszíne 3812 m tengerszint feletti magasságban van, s amelyen hajóval kirándulunk az Uros- és Taquile-szigere. Uros közössége egy mesterséges szigeten él, s életük teljesen összeforrt a totora náddal, melyből pl. a különleges formájú hajóikat is építik.  Taquilen élő közösség tökéletes harmóniában él a környezetével, színes, hagyományos ruhákat viselnek, amelyeket maguk készítenek. Ebéd Taquilen, majd visszatérés Punoba.

 

13. nap: Reggel transzfer a Juliaca repülőtérre, s utazás Limaba. Délután városnézés a gyarmati és a modern Limában, amelynek történelmi belvárosa UNESCO Világörökségének része. A túra során érintjük kormányzati palotát, a városházát, a székesegyházat és a 17. századi Szent Ferenc-kolostorba. Este séta a San Isidro és Miraflores modern kerületekben, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Csendes-óceánra.

14. nap: Egész napos szabadprogram Limában, Este transzfer a reptérre, majd 22.15-kor indulás haza.

16 nap:  Párizsi átszállással érkezés Budapestre 21.40-kor.

Ár: 3.422.000 Ft/fő.

Az ár tartalmazza:

- az összes külföldi transzfert
- az repülőjegyeket Quito-Baltra, Baltra-Guayaquil, viszonylatban
- 9 éjszaka szállást reggelivel első osztályú hotelban (legalább magyar 4*-os kategória) 2 fő/szoba elhelyezéssel
- 4 éjszaka szállást az első osztályú, 16 személyes yachton, 2 fő/kabin elhelyezéssel
- napi háromszori étkezést az utazás harmadnapjának reggelijétől az elutazás napjának reggelijéig, kivétel a 1 ebéd és 1 vacsora Guayaquilben. Az étkezések éttermekben, a hajón és a vonaton történnek.
- a vonatot Machu Picchuhoz oda vissza és a Titicaca-tóhoz
- a hajózást a Titicaca-tavon
- az összes belépőt a programban szereplő helyekre
- az összes engedély és adó díját, ami a programhoz szükséges
- a magyar nyelvű csoportvezetést

Az ár nem tartalmazza:

- a magyarországi reptéri transzfereket
- a fel nem sorolt étkezéseket. Quitoban és Guayaquilben a hotel környékén sok helyi étterem van, ahol a két vacsorát gyorsan meg tudjuk oldani
- a repülőjegyet Budapest-Quito, Guayaquil-Cusco, Puno-Lima, Lima-Budapest útvonalon
- az utasbiztosítást - kötelező
- útlemondási biztosítást - javasolt
- az italfogyasztást
- borravalókat

Az út minimum 12 fő esetén indul.

Fontos: Az utazáshoz útlevél szükséges, de vízum nem!

Az útlevélnek a visszaút dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Az utazás ideje alatt mindenkinek rendelkeznie érvényes utasbiztosítással, melyet irodánknál meg lehet kötni!     

Felszállási helyek: Pécs,

Jelentkezem az utazásra!

Út megnevezése:
Felszállási hely:
Létszám:
Az Ön neve:
  
Első utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Második utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Harmadik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Negyedik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Ötödik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Fizetés módja:
  
Számlázási cím:
Egyéb kérés, kérdés:


Jelentkezése csak az előleg beérkezésével, befizetésével kerül rögzítésre!

  Elolvastam az Utazási feltételek és részletes adatvédelmi tájékoztatót és hozzájárulok az adataim kezeléséhez!