Vietnám – Laosz – Kambodzsa– Thaiföld

Dél-kelet-ázsiai körutazás

Vietnám – Laosz – Kambodzsa– Thaiföld

2024. november 23. – december 9.

1. nap: Budapest: indulás és utazás menetrendszerinti repülővel, átszállással ….

2. nap: …, s érkezés Vietnám fővárosába, Hanoiba: menetrendtől függően transzfer, vacsora és éjszaka hotelban.

3. nap: Reggeli, majd egész napos városnézés Hanoiban. Érintjük a Ho Si Minh mauzóleumát, az ő hagyományos, lábakon álló házát, a 11. században épült Egyoszlopos Pagodát, majd a Nők Múzeumát, amely bemutatja a vietnami nők történetét, a különböző etnikai csoportok női viseleteit és a nők áldozatkészségét a háborúk során. Délután látogatjuk az Irodalom templomába, amely Vietnam első, 1070-ben alapított egyeteme helyen épültt. Utazás az óvárosba és a Kard-tó környékére, ahol megkóstolhatjuk a tojásos kávét is. Vacsora, s éjszaka hotelban.

4. nap: Reggeli után utazás a Halong-öbölbe, s dél körül felszállás a hajóra. Ebéd, majd sétahajózás a világhírű, mintegy 1900 szigetet magába foglaló öbölben, Vietnam egyik legszebb táján, a hatalmas, buja növényzettel borított kúpkarsztok között, amely 1994-ben az UNESCO Világörökség része lett. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap: Reggel élvezhetjük a napfelkeltét a Halong-öböl akvamarin vize fölött, reggeli, majd kiszállás a hajóból, s utazás vissza Hanoiba. Útközben megálló Yen Duc faluban, amely a vízi bábművészet egyik szülőhelye. Megnézünk egy ilyen előadást, ami bemutatja az itt élő parasztok mindennapjait, a rizstermesztést, a bivalyterelést, a horgászatot, az énekeiket és táncaikat, majd egy kis séta vidéki élet szépségeinek és a kézművesek műhelyeinek felfedezésével. Vacsora egy helyi étteremben, szállás hotelban.

6. nap: Reggeli, majd menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, és utazás Laoszba, Luang Prabangba. Transzfer a szállodába, majd egy kis esti séta idegenvezetővel, ahol megkóstolhatjuk a helyi finomságokat, többek között a Khaojee Lao, a Ping Khai és a Ping Kwai ételeket. Az éjszakai piac ételutcájában leülve, a Khao Soi vagy a Khao Piak kerül az asztalra, melyek Laosz legnépszerűbb ételei közé tartoznak, s még megkóstolható a Nem Khao, a laoszi omlettet és a luang prabangi kolbász. Ezután jönnek az édességek, a sült kókuszos palacsinta és a Khao Nom Kok, s végül a séta az éjszakai piacra néző teraszra vezet, ahol egy frissítő ital, a Beerlao vagy üdítő iható. A vacsora végeztével szállás hotelban.

7. nap: Korán reggel Luang Prabang, mikor megnézünk egy Tak Bath szertartást egy templomban, ahol a helyiek térdelve ételt kínálnak a sáfránysárga ruhájú szerzeteseknek, majd látogatása egy helyi piacra, s aztán egy Mekong folyó melletti helyi étterembe, ahol megkóstolható egy leves vagy elfogyasztható egy kávét. Visszatérve a szállodájába reggeli, majd utazás Ban Nong Heoba. Útközben látogatás a bájos Khmu faluban, ahol a helyiek hagyományos házait és a mindennapi életét láthatjuk, majd egy kis könnyű túra hegyi erdőkön és ültetvényeken át szép kilátókkal a tájra. Lehetőség van közvetlenül a mezőről friss cukornádat vásárolni, amelyből ott helyben frissítő gyümölcslevet facsarnak. A gyönyörű séta után érkezés Kuang Sy-vízesésnél fekvő Ban Thapene faluba, s utazás vissza Luang Prabangba. Vacsora, s szállás hotelban.

8. nap: Reggeli, majd egész napos városnézés Luang Prabangban, mely Délkelet-Ázsia egyik legszebb városa a Mekong és a Nam Khan-folyó találkozásánál. A gyönyörű panoráma látható a Phousi-hegy tetejéről, ha megmásszuk a 328 lépcsőfokot. Látjuk a XVIII. sz. végén épült Vat Mai szentély, amelynek tetején csodás a tető. A Királyi Palota ma a Nemzeti Múzeumnak ad otthont. s ebben található a Phrabang Buddha, Laosz legszentebb műtárgya. A Vat Xieng Thong a királyi város templomkomplexuma, amely a laoszi hagyományos művészetet mutatja be, és tán Luang Prabang legszebb helye, majd látjuk a város legrégebbi templomát, a Vat Visount.  Délután motorcsónakozás Mekong-folyón a meredek karsztsziklák és kis falvak mellett Pak Ou-barlangokhoz, amely az egyik leghíresebb buddhista hely Luang Prabang környékén. Lépcsőnkön a barlangba jutva több ezer Buddha szobrot látható. Vacsora, s szállás hotelban.

9. nap: Reggeli után utazás Siem Reapbe, Kambodzsába, majd szabadprogram pihenéssel. Vacsora, s szállás hotelban.

10. nap: Reggeli után utazás Angkor Thomhoz, melyet egy fenséges kőajtó belépve pillantunk meg. Megcsodáljuk a kőbe vésett mosolygó arcokat a 12-13. század körül épült Bayon templomnál, majd a Baphuon-hegyen meglátogatjuk a XI. században épült templomot. Megcsodáljuk az Elefántok Teraszát, amely 350 méteres hosszával a királyi audienciákra és a nyilvános ünnepségekre szolgált. Délután az Angkor Watot, a leghíresebb templomot látogatjuk meg. A hatalmas templomegyüttes építészeti és művészi csodákkal teli, amelyet a trópusi növényzet jórészt felemésztett.  meg. Ma a többlépcsős vacsorát élvezzük, mely előételből, főételből és desszertből áll, de ezeket három különböző étteremben fogyasztjuk el.

11. nap: Saját készítésű hagyományos reggeli, mely során a rizstészta készítés különböző szakaszait ismerhetjük meg, majd utazás egy faluba, amely bambuszos ragadós rizs készítésére és a kókuszdió feldolgozásra szakosodott. Segíthetünk a bambusz tölteléknek az elkészítésében, megkóstolhatjuk ezt a kambodzsai finomságot és egy friss kókuszt. Meglátogatunk családot, akik pálmalevélből kézműves termékeket készítenek megélhetésként. Ezután látogatás Banteay Srei gyönyörű rózsaszín homokkő templomához, amelyet a "Nők fellegvárának" is neveznek, s néhány figyelemre méltó isten szobrot tartalmaz. A naplementét egy aperitifet fogyasztva várhatjuk egy békés, zöld vidéki helyszínen, hogy átélhetjük a napnyugata színes égboltját, az alkonyat hangulatát a gyönyörű kambodzsai vidéken. Vacsora, s szállás hotelban.

12. nap: Kora reggel indulás Tonle Sap-tóhoz, Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvizű tavához, amelyen hajóval Prek Toal úszó falujához. A hajón kapjuk meg reggelicsomagunkat, s teázhatunk, kávézhatunk a fedélzeten. Meglátogatunk egy madárrezervátumot, amely egy egyedülálló ökoszisztéma, s nyolc madárfaj számára egyedüli élőhely, majd körbenézés a faluban, hogy meglássuk a tavon élők egyedülálló életét, ahol a pagodától, az iskolán át, a gyógyszertárig minden lebeg. Ebéd egy úszó étteremben, majd látogatás egy kézművesnél, aki vízi jácintból készít háztartási tárgyakat. Hajózás a szárazföldre, autózás, vacsora, majd szállás hotelban.

13. nap: Reggeli után utazás földi úton, Kambodzsa és Thaiföld határán átszállással Pattayara. Szabadprogram vacsoráig, szállás hotelban.

14. nap: Reggeli, majd egész napos tengerparti pihenés Pattayan, vacsora és szállás hotelben.

15. nap: Reggeli, majd utazás Bangkokba a szállodába. Délután hajókázás a Thonburi-csatornán, mely során bepillanthatunk vízen élő helyiek mindennapjaiba. Vissza úton megálló Wat Arun templomnál, melynek csillogó tornyait üvegszilánkok és cserépdarabok borítják. Vacsora és szállás hotelban.

16. nap: Reggeli, majd egész nap Bangkokban. Látogatás Thaiföld legfontosabb és legimpozánsabb királyi palotájába, ahol látható a Smaragd Buddha, Thaiföld legtiszteltebb Buddha szobra, majd séta a Wat Pho-hoz, Bangkok egyik legrégebbi templomába, ami a híres 45 méter hosszú fekvő Buddha otthona. Délután látogatás a Wat Traimit-hez, amelyet az Arany Buddha templomának is neveznek, majd szabadprogram a reptéri transzferig. Este utazás menetrendszerinti repülővel, …

17. nap: … átszállással Budapestre

Utazás: repülővel, busszal/autóval, hajóval
Étkezés: félpanzió (14 vacsora, 14 reggeli, 3 ebéd)
Szállás: 13 éjszaka, 4-5*-os hotelben, 1 éjszaka hajón, 2 ágyas szobákban/kabinban, 2 fő/szoba elhelyezéssel

Ár: 1.206.000 Ft/fő legalább 12 utas esetén, 2 fő/szoba ill. kabin elhelyezéssel

Az ár tartalmazza:

 • külföldi repülőtéri transzferek
 • szállás 13 éj 4*-5* hotelekben 2 ágyas szobáiban, 1 éj hajón
 • 14 vacsora, 14 reggeli, 3 ebéd
 • programokat a leírás szerint és a hozzájuk kapcsoló belépődíjakat.
 • utazás légkondicionált járművekkel,
 • angol nyelvű idegenvezetést, magyar nyelvű fordatással
 • vízum ügyintézése

Az ár nem tartalmazza:

 • repülőjegyek
 • Budapest-Hanoi
 • Hanoi – Luang Prabang
 • Luang Prabang – Siem Reap
 • Bangkok-Budapest
 • vízum díját (jelen pillanatban -Vietnám e-vízum 25 USD/fő, Laosz e-vízum: 55 USD/fő, Kambodzsa e-vízum 42 USD/fő)
 • további étkezés
 • italfogyasztás
 • borravalók
 • személyes költségek
 • egyágyas felár vagy pótágy díja
 • biztosítás: BBP (baleset, betegség, poggyász), útlemondási

Fontos: Az utazáshoz útlevél szükséges!

Az útlevélnek a visszaút dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Az utazás ideje alatt mindenkinek rendelkeznie érvényes utasbiztosítással, melyet irodánknál meg lehet kötni!

Felszállási helyek: Budapest

Jelentkezem az utazásra!

Út megnevezése:
Felszállási hely:
Létszám:
Az Ön neve:
  
Első utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Második utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Harmadik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Negyedik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Ötödik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Fizetés módja:
  
Számlázási cím:
Egyéb kérés, kérdés:


Jelentkezése csak az előleg beérkezésével, befizetésével kerül rögzítésre!

  Elolvastam az Utazási feltételek és részletes adatvédelmi tájékoztatót és hozzájárulok az adataim kezeléséhez!