Óceánjáróval a Gibraltári-szoros négy sarkába

Hajózás Európából Afrikába,
a Földközi-tengerről az Atlanti-óceánra

magyar nyelvű asszisztenciával az utazás teljes időtartama alatt!

Óceánjáróval a Gibraltári-szoros négy sarkába
2022. november 6-19.

A Provance-i fűszerek, Gaudi temploma, dél-spanyol mór emlékek, a Szahara lehelete, legnyugatibb keleti bazár, Gibraltár sziklái, Costa hajó …… és egy életre szóló élmény Savovától Casablancaig

1. nap: Pécs: indulás kb. 16.00-kor (a pontos időpont a hajóra szállásunk idejétől függ), s utazás Szlovénián keresztül Olaszországba.

2. nap: Érkezés Savonába, ahol a Costa Favolosa fedélzetére szállunk, elfoglaljuk a kabinunkat. Hajónk 1800-kor fut ki a kikötőből.

3. nap: Hajónk 0900-kor Franciaország legnagyobb kikötővárosába, Marseillesbe érkezik. Javasolt fakultatív program: Séta a városban, mely során érintjük a neobizánci stílusban épült Notre Dame de la Garde székesegyházat, ahonnét gyönyörű kilátás tárul elénk a kikötőre. Meglátogatjuk a La Major katedrálist, majd séta a Vieux-kikötőben, ahol sok kávézó és étterem között válogathatunk, vagy kirándulás Aix-en-Provence gyönyörű egyetemi és fürdővárosába. Történelmi negyedben megnézzük a Place des Quatre Dauphins szökőkutat, a Megváltó székesegyházat, mely az V-XVII. század közötti időkben különböző építészeti stílusok keverékével épült. Hajónk este 1700-kor folytatja útját Barcelonába.

4. nap: Hajónk reggel 0900-kor érkezik Spanyolországba, Barcelonába. Javasolt fakultatív program: A mai napot Gaudi művészetének szenteljük. Először elmegyünk a gyönyörű Casa Batlló épülethez, melyet kívülről tekintünk meg. Az épületet kívülről több ezer sokszínű csempe burkolja. Következő állomásunk az 1984-ben UNESCO Világörökség listájára is felkerült egyik legismertebb lakóház, a Casa Milà, mely egy gazdag textilgyáros család részére épült. Következő állomásunk a Güel Park, melyet Gaudi lakótelepnek akart építeni, de nem akadt rá vevő, ezért maga Gaudi költözött be az egyik épületbe, mely most múzeumként működik. Ebben a parkban Gaudí szabadjára engedett fantáziáját, a különösön szokatlan formájú épületekben csodálhatjuk meg. Utolsó állomásunk a híres befejezetlen neogótikus mestermű, a Sagrada Familia templom, vagy kirándulás a Montserrat-hegyen lévő híres, 880 környékén épült Santa Maria de Montserrat bencés kolostorhoz, ahol még a nácik is keresték a Szent Grált. Hajónk este 1800-kor folytatja útját.

5. nap: Egész napunkat a hajón töltjük, ahol felfedezhetjük és kipróbálhatjuk a hajó minden szolgáltatását.

6. nap: Hajónk 0800-kor köt ki Cadiz. Javasolt fakultatív program: Kirándulás Sevillába, a dél-spanyolországi Andalúzia fővárosa, mely több mint 2000 éves, számos civilizáció hagyta itt a lábnyomát és történelmi műemlékeit. Talán a legjelentősebb ezek közül a 8-13. század között mór uralom emlékei. A kirándulás során látjuk Santa María de la Sede katedrálist, amely egyike a legnagyobb keresztény templomoknak, s egyben a világ legnagyobb gótikus székesegyháza. Mellette áll Giralda- harangtorony, az egykori minaret. A székesegyházzal szemközt található a királyi Mudéjar palota, amelye Alcázar néven is ismert. A hajónk 1800-kor hagyja el a kikötőt.

7. nap: Hajónk reggel 0700-kor érkezik Marokkóba, Tanger kikötőjébe. Javasolt fakultatív program: Még nincs kiírt program. 1900-kor hajónk kifut a kikötőből.

8. nap: Reggel 700-kor érkezünk Észak-Afrika egyik nagy kikötőjébe, Casablancába. Javasolt fakultatív program: Egész napos kiránduláson vehetünk részt Marrakeshben, mely egy izgalmas és varázslatos város. Megnézzük a város legfontosabb nevezetességeit a Saadian királyi sírokat, Bahia-palota és kertje, Jemaa el-Fnaa piac felkeresése: kereskedők, kígyó bűvészek, akrobaták, zsonglőrök, mesemondók, varázslók, zenészek és a hagyományos gyógyszerek kereskedői között nézelődhetünk. Hajóra való visszaérkezésünk előtt felkeresünk ég egy Berber gyógyszertárat. A hajónk 2200-kor hagyja el Afrika partjait.

9. nap: Hajónk 1300-kor köt ki újra Európában, a Nagy-Britaniához tartozó Gibraltárban. Javasolt fakultatív program: Még nincs kiírt program. A hajónk 1900-kor hagyja el a kikötőt.

10. nap: 0800-kor újra Spanyolországba, Malaga városában kötünk ki. Javasolt fakultatív program: Malaga Spanyolország egyik legdélebbi városa, ahol Pablo Picasso is született. Félnapos kirándulásunk során sétálunk a város főutcáján az Alamenda Principalon és a pálmafákkal teli Malaga parkban, majd felkeressük a 16-18. században épült katedrálist. La Alcazaba erőd meglátogatása, ahonnét gyönyörű kilátás tárul elénk a kikötőre és a városra. Hajónk este 1730-kor folytatja útját.

11. nap: Hajónk 1300-kor Valenciaba érkezik. Javasolt fakultatív program: városnézés, mely során érintjük a római Colosseumra hasonlító, bikaviadalok helyszínéül szolgáló neoklasszikus arénát, Városháza térét a Városháza épületével, a gyönyörűen kidolgozott épületben a valenciai piacot, a 16. századi gótikus Selyembörze épületét, amelyben egy kis kápolna és az adósok börtöne is volt. Megnézzük a székesegyházat, amelyben őrzik az eredeti vagy másolt Szent Kehelyt, amelyből Krisztus az utolsó vacsorán ivott, majd busszal érintjük a középkori városfal két kapuját, a Torres de Serranost és a Torres de Quart. Hajónk este 1900-kor folytatja útját Savona felé.

12. nap: Ma újra az egész napunkat a hajón töltjük, ahol pihehetünk, s tovább ismerkedhetünk hajónkkal.

13. nap: Hajónk 0900-kor kiköt Savonába, ahol véglegesen leszállunk a hajóról, majd indulunk Pécsre rövid megállókkal.

14. nap: Érkezés Pécsre a hajnali órákban

Ár: 474.000 Ft/fő-től, 2 fő belső kabinban,
      524.400 Ft/fő-től, 2 fő ablakos kabinban,
      618.000 Ft/fő-től, 2 fő balkonos kabinban történő elhelyezés esetén, kategóriától és a hajón választható szolgáltatási csomagtól függően.

Az ár tartalmazza:

 • - a transzfereket Pécs – Savona – Pécs között
 • - elhelyezés a belső IC kabinban
 • - a kikötői illetékek
 • - a hajón teljes ellátást és korlátozott italfogyasztást (reggelihez fogyasztható italok: gyümölcslevek, kávé, tea, tej, víz; napközben víz a hajó büfééttermeinek nyitva tartási idején belül).
 • - a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér használata
 • - részvétel a közös rendezvényeken és szórakoztató programokon
 • - csomaghordás ki-és beszálláskor
 • - magyar nyelvű asszisztencia

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • - kötelező borravalót (felnőtt és gyermek 15 éves kor felett: 10 euró/fő/nap, gyermekek 4-14 éves korig: 5 euró/fő/nap)
 • - az italfogyasztás egy részét (minden alkoholtartalmú ital, üdítőitalok, ásványvíz, kávék)
 • - a parti kirándulásokat (a kirándulások a helyszínen fizethetők be)
 • - egyéb személyes kiadásokat pl.: Internet, SPA, wellness szolgáltatások, fodrász stb.
 • - orvosi ellátást
 • - az utazáshoz esetlegesen szükséges Covid tesztek költségét
 • - utas/storno biztosítást (irodánkban megköthető)
 • Foglaláskor kedvezményes italcsomaggal is kérhetjük a kabinunkat.

  All inclusive italcsomag: 135.000 Ft/fő

  Magasabb kategóriájú és szolgáltatású csomagokról és gyerekkedvezményekről érdeklődjön irodánkban!

Az útlevélnek a visszaút dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Jelentkezésnél kérjük a kéréseknél feltüntettni a választott kabin típusát és az italcsomag igényt.

Az COSTA hajótársaság 2022. október -tól az alábbi utazási szabályokat vezeti be a hajós utazásokra:

Minden olyan utas utazhat a Costa Cruises hajóin, aki teljes oltottsággal rendelkezik, vagy felgyógyult a COVID-19 –ből. Ennek igazolását minden utas, saját felelősség terheli az online check-in használatára. (Fenti szabályozás a 12 évet betöltött utasok esetében érvényesek).

A hajótársaság a mai naptól nem tesz különbséget az EMA által elfogadott és egyéb oltások között.
A hajótársaság a mai naptól eltörli a kötelező maszkhasználatot.


A fedélzetre történő felszálláshoz az utasoknak az egyikét kell igazolniuk:

 • 3 vakcina VAGY 1 adagú Janssen + 1 adag egyéb vakcina
 • 2 vakcina + gyógyultsági igazolás VAGY 1 dózisú Janssen + gyógyultsági igazolás
 • oltatlanoknak teszt felszálláskor + Marokkóba PCR teszt (hajón felát ellenében készítenek.)

A fenti QR-kóddal ellátott igazolásokról vagy érvényesítő dokumentációt kell benyújtani, melyet a  www.eeszt.gov.hu  ​​oldalról letölteni.
Oltatlanoknak  egy 48 órán belüli negatív PCR / antigén teszt eredmény is szükséges angol nyelven, Öntesztelés (patikában vásárolt antigén teszt) nem elfogadott a beszálláskor. A Costa terminálokon megszűnik az antigén teszt készítése.
 

Az utazás ideje alatt mindenkinek rendelkeznie kell COVID-19 -re is érvényes utasbiztosítással, melyet irodánknál meg lehet kötni, akár csoportos kedvezménnyel is, vagy egy nyilatkozat kitöltésével igazolni kell azt, hogy az utazás idejére rendelkeznek érvényes utasbiztosítással!

Felszállási helyek: Pécs,Kaposvár,Nagykanizsa

Jelentkezem az utazásra!

Út megnevezése:
Felszállási hely:
Létszám:
Az Ön neve:
  
Első utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Második utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Harmadik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Negyedik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Ötödik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Fizetés módja:
  
Számlázási cím:
Egyéb kérés, kérdés:


Jelentkezése csak az előleg beérkezésével, befizetésével kerül rögzítésre!

  Elolvastam az Utazási feltételek és részletes adatvédelmi tájékoztatót és hozzájárulok az adataim kezeléséhez!