Moszkva – Szentpétervár

Moszkva – Szentpétervár
2018. május 7-13.

 

1. nap:  Budapesti Liszt Ferenc repülőtérről 2 A terminálról 9.45-kor indulás repülővel az orosz fővárosba. – Moszkva: érkezés 13:15-kor, majd transzfer autóbusszal a hotelba.

   

2. nap: Moszkva: Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés a Vörös tér és környékének nevezetességeivel: Feltámadás kapu, Kazányi-székesegyház, GUM, Vaszilij Blazsennij Székesegyház, Lenin Mauzóleum, Sándor kert, örökláng az Ismeretlen katona sírjánál, Kreml, Manézs tér, Cereteli bronz meseszobrai az Ohotnij Rjadon, Színház tér, Nagy Színház, a Kis Színház. Vacsora a szállodában.

3. nap: Moszkva: Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés: Megváltó-székesegyház, Nagy Péter hajós szobra, Tretyakov Képtár (drágaságok, mozaikképek, freskók, ikonok gyűjteménye). Séta a Régi Arbaton, amely valaha a kézművesek negyede volt, s ma sétáló zóna, utcai kávézókkal, régiség és szuvenír boltokkal. Vacsora a szállodában.

   

4. nap: Moszkva: Reggeli a szállodában, csomagok elhelyezése a szálloda csomagszobájában, majd egész napos városnézés: séta a VDNH-n, ami az Összoroszországi Kiállító Központban, amely mezőgazdasági kiállításként jött létre, s ma Moszkva egyik fő turisztikai attrakciója: Szputnyik emlékmű, Űrhajózási Múzeum, méretes Lenin szobor, a Moszfilm stúdió emblémájaként használt „Munkás és kolhozparasztnő” szobor. – Izmajlovo: fából készült kreml, Verniszazs nevű bolhapiac és szuvenír standok. Fakultatív program: séta a Szófia rakparton, ill. a Puskin Szépművészeti Múzeum megtekintésére, amely csak külföldi művészek alkotásait állítja ki, köztük Matisse, Renoir, Van Gogh, Rembrandt, Picasso és Cézanne festményeit. Este visszatérés a szállodába a csomagokért, majd  transzfer az Oktyabrskij pályaudvarra. Majd 21:50-kor indulás 4 személyes hálófülkés vonattal Szentpétervárra.

     

5. nap: Reggel 6:06-kor érkezés Szentpétervárra. Transzfer autóbusszal a hotelba, majd csomagok elhelyezése a szálloda csomagszobájában. Egész napos városnézés: séta a Nyevszkij sugárúton és a Gribojedov csatorna partján, Kazányi-székesegyház, Izsák-székesegyház, Bronzlovas, ami Nagy Péter emlékműve, Sándor kert, Admiralitás, Palota tér, Sándor cár emlékoszlop, Téli palota. Délután Ermitázs, amely a világ egyik legnagyobb képzőművészeti gyűjteménye. Vacsora a szállodában.

 

6. nap: Szentpétervár: Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés: Péter-Pál erőd, Péter-Pál Székesegyház, Pénzverde, sétahajózás a Néván. Délután I. Péter házikója, Auróra cirkáló, Szitnij piac, Véren Megváltó Székesegyház, Nyári kert, amely a város legrégebbi és legszebb parkja. Vacsora a szállodában. Fakultatív program: éjszaka a hídfelnyitás megtekintése.

   

7. nap: Szentpétervár: reggeli a szállodában, szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre. 14:20-kor indulás repülővel moszkvai átszállással Budapestre, 19:35-kor érkezés a Liszt Ferenc repülőtérre.

 

Utazás: autóbusszal, repülővel, vonattal, ill. helyi közlekedéssel
Étkezés: 5 reggeli, 5 vacsora
Szállás: 5 éjszaka 3*-os hotelben, 2 ágyas szobákban, 1 éjszaka vonaton 4 fős hálófülkés kocsikban.

Ár: ­269.900 Ft/fő, 2 fő/szoba elhelyezéssel, amely tartalmazza a transzfereket, a repülőjegyet, a vonatjegyet, a szállást, a felsorolt étkezéseket, a vízumot, a magyar nyelvű csoportvezetést az utazás teljes ideje alatt.

Az ár nem tartalmazza a belépődíjakat, a helyi tömegközlekedés díját és az utasbiztosítást!

A repülőjegy foglalása miatt nem áll módunkban visszatéríteni az arra eső összeget, de útlemondási biztosítás köthető az előre nem látható események miatt.

Az országba való belépéshez útlevélre van szükség!

Vízumhoz szükséges:

  • 1 db mostanában készült FEHÉR hátterű, színes igazolványkép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli. Otthon kinyomtatott vagy fotóautomatában készített fényképeket a konzulátus nem fogad el, csakis hivatalos fényképész által készítetteket.
  • érvényes útlevél leadása a vízum bepecsételéséhez, melyben egymással szemben legalább két üres oldal található, és az útlevél érvényességének min. 6 hónappal meg kell haladnia a vízum lejártának idejét
  • betegség-, baleset biztosítás a kinntartózkodás teljes idejére (banki biztosítás esetén igazolás szükséges, annak formátumáról érdeklődjön az irodánkban)
Felszállási helyek:

Jelentkezem az utazásra!

Út megnevezése:
Felszállási hely:
Létszám:
Az Ön neve:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Első utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Második utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Harmadik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Negyedik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Ötödik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Fizetés módja:
  
Számlázási cím:
Egyéb kérés, kérdés:


Jelentkezése csak az előleg beérkezésével, befizetésével kerül rögzítésre!

  Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót és hozzájárulok az adataim kezeléséhez!