Karib-tenger varázsa az MSC Armonia hajójával

Karibi hajóút Havannából
2018. november 2-11.

 

 

1. nap: Pécsről indulás 00:30-kor fakultatív transzferrel Zágrábba, Barcs, Babócsa, Nagykanizsa, Letenye útvonalon. Zágrábból 09:00-kor indulás menetrend szerinti repülőjárattal, Párizsba érkezés 11:05-kor, majd Párizsból repülés tovább 13:35-kor, és helyi idő szerint 19:00-kor leszállás Havannában. Fakultatív transzfer a hotelbe, szobák elfoglalása majd szabadprogram.

 2. nap: Javasolt fakultatív program magyar nyelvű idegenvezetéssel: Reggel busszal, csomagokkal indulás a hotelből egy Havannát áttekintő városnézésre, amely érinti a Malecon tengerparti sétányát, a Paseo-n lévő villákat, a Forradalom térét majd az óvárosba érünk, amely 1988 óta az UNESCO világörökség része. Itt gyalogosan városnézés során megismerkedünk a Havana Club Rum Múzeumban a rumkészítéssel, melyet meg is kóstolunk a belőle készült Guarabana koktéllal együtt. Folytatva az óvárosi sétát érintjük a Fegyverek terét, a Kormányzói palotát, a helyi piacokat, a Szent Ferenc teret a Tőzsde palotával és az Assisi Szent Ferenc templommal, majd a Katedrális tér és a Öreg tér következik. Ebéd egy tipikus, helyi kubai étteremben, melyet egy kubai zenekar koncertje és táncosok előadása fűszerez. Az ebéd után megnézzük a Capitoliumot és a Forradalmi múzeum szabadtéri tárlatát, ahol a híres Granma hajót is láthatjuk, melyen Fidel és a többi forradalmár partra szállt, hogy a forradalmat elindítsák. Délután az MSC Armonia fedélzetére szállunk, elfoglaljuk a kabinunkat, vacsora a hajón, majd irány a Havanna éjszakai élete. Fakultatív látogatás 22:00 és 24:00 között a Havannai Tropicana Cabaret-be, a világ egyik leghíresebb mulatójába, ahol megtekintünk egy látványos show és revüműsort. A kétórás program során, három színpadon, élő nagyzenekar előadásában, több mint 150 táncos és énekes produkcióját nézhetjük meg lenyűgöző díszletek között. A program preferált asztalt és bőséges italfogyasztást tartalmaz: 1/4 üveg „Anejo" rum, egy pohár pezsgő, snack és egy üdítő személyenként. Hajónk éjszaka a kikötőben marad.

 

3. nap: Mai napon hajónk még Havannában lesz.  Javasolt fakultatív program magyar nyelvű idegenvezetéssel: Egész napos kirándulás a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Viñales völgybe, amelyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. A mészkőszirtes, barlangokban is gazdag tájat karsztosodás alakította ki, melyet a Viñales-i kilátóról csodálunk meg. Az itt lévő egyedi klíma kiválóan alkalmassá teszi a területet növénytermesztésre, s a híres kubai szivar, a „Habano" alapanyagát is itt termelik. Programunk során ellátogatunk egy dohányültetvényre, ahol megismerkedünk a dohánytermesztés folyamatával. Ezt követően csónakázunk a Cueva del Indio Indiánbarlangban, Kuba legrégebbi barlangrendszerében. Kora délután ebéd egy helyi család biogazdaságának magánétteremben, majd séta a biofarmon, ahol megismerjük a helyi zöldségeket és gyümölcsöket. Estére visszatérünk Havannába, a hajóra, amely éjszakai 23.55-kor elindul Belize irányába.

 

 4. nap: Egész napunkat a hajón töltjük, ahol kipróbálhatjuk a hajó minden szolgáltatását.

 5. nap: Reggel 8.00-kor kikötünk Belizben. Egésznap Belize City városának és környékének meglátogatása, fakultatív program keretében vagy strandolás a Starfish privát szigeten. 17.00-kor újra elindul a hajónk.

6. nap: Ma Hondurasba Roatán szigetére érkezünk, reggeli 8.00-i kikötés után szabad vagy fakultatív program keretében megismerjük a környéket. Délután 17.00-kor kihajózunk és folytatjuk utunkat.

7. nap: Ma Mexikóba kötünk ki reggel 8.00-kor Costa Mayan, Mahahual településnél. Javasolt fakultatív program: Transzfer „gumikerekű nádfedeles vonatszerű szerkezettel” a kikötőtől 2-3 km-re délre lévő Mahahual Beach-re, ahol élvezhetjük a homokos, pálmafás tengerpartot és a Karib-tenger kényeztetését, megkóstolhatjuk Mexikó ízeit a tengerparti éttermekben és bárokban. Strandolás után transzfer taxival a kikötőbe, ahol a turistáknak szánt bazárok portékái között válogathatunk. 18.00-kor indulunk Cozumel szigete felé.

 

8. nap: Reggel kiköt a hajónk Cozumel szigeténél. Javasolt fakultatív program idegennyelvű idegenvezetéssel: Látogatás az egyik ősi maja piramishoz Tulumba. Komphajóval transzfer a szárazföldre, Playa del Carmenbe, majd onnan autóbusszal utazás a 63 km-re lévő titokzatos, különleges környezetben lévő maja városához, ami az UNESCO Világörökség részét képezi, s három oldalról fal, egy oldalról pedig a Karib-tenger határolja a közel 60 épületet. Tulum az 1100-as évektől spanyol hódításig, 1511-ig kereskedelmi központként szolgált és feltehetőleg vagyonos maja réteg irányítása alatt állt. 1511-ben a meredek sziklafal közelében spanyol felfedezők hajótörést szenvedtek, akik mesés, színes épületeket találtak itt. A romvárost azóta is fekvése teszi egyedülállóvá. Az úgynevezett kastély (El Castillo) szép állapotban megmaradt épületrom mellett isteni strand található, mely a fölé magasodó rommal a világ egyik legszebb strandocskája. A romokon, sziklákon leguánok sütkéreznek, további látványosságot adva a látogatóknak. A parkoló mellett bazár található, ahol ajándéktárgyak, finomságok vásárolhatóak. Visszatérve Playa del Carmenbe rövid sétára, városnézésre van lehetőség. Másik javasolt fakultatív program: Komphajóval transzfer a szárazföldre, Playa del Carmenbe, ahol egyedül fedezhetjük fel a mexikói tengerparti üdülőváros utcáit, bazárjait, éttermeit, és élvezhetjük a homokos tengerpartot és a Karib-tenger habjait. Transzfer vissza Cozumelre, majd 16.00-kor Kuba felé hajózunk..

 

9. nap: A hajónk délelőtt 10.00-kor köt ki Havannában. Javasolt fakultatív program magyar nyelvű idegenvezetéssel a repülőnk indulásáig: Látogatás egy szivarsodrónál, ahol a szemünk előtt készül el a híres kubai szivar egy darabja, s közben pedig megtudjuk, hogy miről ismerhető fel a jó szivar és a szivarvásárlással kapcsolatban is tájékoztatást kapunk. Ebéd egy helyi tipikus kubai étteremben. Délután felfedezzük Havannát „Hemingway Nyomában", aki az egyik leghíresebb személyiség, aki mintegy 30 éven keresztül Kubában élt és alkotott, s ez idő alatt születtek leghíresebb művei is, mint „Az öreg halász és a tenger" illetve „Az akiért a harang szól". Megtekintjük a hotelszobájában berendezett kiállítást a híres Hotel Ambos Mundos ötödik emeletén, betérünk kedvenc törzshelyeire, a „La Bodeguita del Medio"-ba, ahonnan a híres koktél, a „Mojito" indult hódító útjára, s itt meg is kóstolhatjuk. Betérünk a „Floridita Bárba", ahonnan a „Daiquiri" koktél indult hódító útjára, melyet szintén a híres írónak alkottak meg a cukorbetegsége miatt. Ellátogatunk Santiago de las Vegas-ba, a Havanna külvárosában található városrészbe, ahol megnézzük az író birtokát a „Finca de la Vigia-t" ahol életének utolsó éveit töltötte. Legkésőbb 18:00-ra érkezés a repülőtérre, ahonnan 20:20-kor indul a gépünk.

10. nap: Érkezés Párizsba 11:15-kor, majd onnan 12:30-kor indulunk Zágrábba, ahol 14:20-kor szállunk le. Fakultatív transzfer Letenye, Nagykanizsa, Babócsa, Barcs útvonalon Pécsre.

A fakultatív programokat még pontosítjuk!

Ár:          168.500 Ft/fő-től 2fő/belső kabin elhelyezéssel
                216.500 Ft/fő-től 2 fő/ablakos kabin elhelyezéssel
                398.500 Ft/fő-től 2 fő/balkonos kabin elhelyezéssel

Az ár tartalmazza:

- 1 éjszakai szállást reggelivel Havannában 2 fő/szoba lehelyezéssel
- A kikötői illetékek
- Elhelyezés a kiválasztott kabinkategóriában
- Teljes ellátás a fedélzeten (a beszállás napján vacsorával kezdve, a kiszállás napján reggelivel befejezve) (reggeli, ebéd, délutáni kávé, vacsora, éjféli snackek)
- Ajándék mealtime restaurant italcsomag

  • Korlátlan fogyasztás a következőkből: borok pohárban (vörös, fehér és rosé), ásványvíz, csapolt sör és üdítők az ebéd és a vacsora alatt.
  • Felhasználható: a fő étteremben és a büfében.
  • Csomag nem tartalmazza: cigarettákat, felsorolt italokon felüli italfogyasztást, italokat a bárból és a kabinban lévő mini bárból, illetve az a la carte étteremben való italfogyasztást.
  • A csomag személyes felhasználásra, és egyesével való rendelésre érvényes.
  • A kártya nem átruházható.
  • Az italcsomag minden napra érvényes.
  • Az akció kizárólag az új, 2017.11.30 és 2018.04.01. között leelőlegezett foglalásokra érvényes.
  • A hajótársaság bármikor módosíthatja az árakat vagy visszavonhatja az ajánlatot, előzetes figyelmeztetés nélkül.

- A legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér használata
- Részvétel a közös rendezvényeken és szórakoztató programokon
- A csomaghordás ki-és beszálláskor
- Magyar nyelvű aszisztenciával

A részvételi díj nem tartalmazza

- A repülőjegyet (igény esetén intézzük) kb. 240.-250.000 Ft
- transzfereket Pécs - Zágráb repülőtér - Pécs útvonalon 13.000 Ft/fő,

- transzereket a havannai szállodába és a hajóra
- A kötelező borravalót, melynek ára kb.10 EUR/fő/éjszaka,
gyermek (2-12): kb. 5 €/fő/éj
- A mealtime italcsomagba nem tartozó italfogyasztást
- Parti fakultatív kirándulásokat
- Egyéb személyes kiadásokat pl.: Internet, SPA, wellness szolgáltatások, fodrász stb.
- Orvosi ellátást
- Biztosítást (irodánkban megköthető)
- Vízumot (segítünk a beszerzésében)
- Kilépési illeték 25 CUC (Kubában fizetendő, kizárólag csak készpénzben)

Szolgáltatási díjak a bárokban: 15%
Az előre megvásárolt, kifizetett italcsomag a szolgáltatási díjat tartalmazza.

Fakultatív program árak:

A havannai fakultatív programok ára a Havannai Tropicana Cabaret nélkül: 53.700 Ft/fő (irodánknak fizetendő), mely ár tartalmazza:
- transzfer a havanna repülőtértől a havannai hotelhez
- havannai városnézés ebéddel, belépővel és transzferrel a hajókikötőbe
- egész napos kirándulás a Viñales-völgybe ebéddel és belépőkkel
- Hemingway és szivartúra program ebéddel, belépőkkel és transzferrel a repülőtérre

A fakultatív Havannai Tropicana Cabaret show Old Timer transzferrel (18 év felett): 33.500 Ft/fő (irodánknak fizetendő), csak előre foglalással, mely ár tartalmazza:

- a transzfer Old Timer autókkal
- asztalfoglalás
- 1/4 üveg „Anejo" rum
- egy pohár pezsgő
- snack
- egy üdítő

A fakultatív transzfer Costa Mayan kb.: 3 USD/fő/út. (helyszínen fizetendő)
Tulum maja piramis: kb. 96 EUF/fő (hajón fizetendő)
Hajótranszfer Playa del Carmenbe: kb. 26 EUR/fő (hajón fizetendő)
Delfin simogatás:  kb. 80-90 EUR/fő (hajón fizetendő)
Delfin úszás: kb. 106-119 EUR/fő (hajón fizetendő)
Privát sziget strandolás: kb. 60-116 EUR/fő (hajón fizetendő)

Útlevél: az útlevél lejárati dátumának minimum 6 hónappal későbbinek kell lennie, mint a hazautazás dátumának.

Az utazás ideje alatt mindenkinek rendelkeznie kell érvényes utasbiztosítással, melyet irodánknál meg lehet kötni, akár csoportos kedvezménnyel is, vagy egy nyilatkozat kitöltésével igazolni kell azt, hogy az utazás idejére rendelkeznek érvényes utasbiztosítással!

 

 

Felszállási helyek: Pécs,Barcs,Babócsa,Nagykanizsa,Zágráb

Jelentkezem az utazásra!

Út megnevezése:
Felszállási hely:
Létszám:
Az Ön neve:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Első utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Második utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Harmadik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Negyedik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Ötödik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Fizetés módja:
  
Számlázási cím:
Egyéb kérés, kérdés:


Jelentkezése csak az előleg beérkezésével, befizetésével kerül rögzítésre!

  Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót és hozzájárulok az adataim kezeléséhez!