Nyugat-India - Sri Lanka - Maldív-szigetek

Fedezze fel a brit korona ékkövét olaszos körülmények között, magyar nyelvű csoportvezetéssel az utazás teljes időtartama alatt!

 Nyugat-India – Sri Lanka – Maldív-szigetek

2020. január 31. – február 16.

Bombay, a hippis Goa,Costa hajó, korall szigetek…
… és egy életre szóló élmény az Indiai-óceánon

 

1. nap: Indulás menetrend szerinti repülővel és utazás éjszaka átszállással.

2. nap: Érkezés Mumbaiba, az egykori Bombayba a reggeli órákban. Kisbusszal transzfer a belvárosba, a város legismertebb és legszebb épülethez, ami a Hadzsi Ali Dargah, amely egyben mecset és síremlék is. Ellátogatunk a Bandra-Worli Sea Link-hez, amely hídról gyönyörű a város látványa. Útba ejtjük a Shree Siddhivinayak ​Ganapati Mandir gyönyörű hindu templomot, majd sétálunk a Bandra Fort környékén. Késő délután a Costa Victoria fedélzetére szállunk, elfoglaljuk a kabinunkat, majd vacsora a hajón. Hajónk éjszaka a kikötőben marad.

3. nap: A hajó egész nap a Mumbai kikötőjében áll. Reggel a hajóról indulás kisbusszal újra Mumbaiba, a Crawford Market-re, ahol megtalálhatóak a jellegzetes indiai fűszerek, trópusi gyümölcsök, magvak. Kiváló hely olyanoknak, akik szeretnek alkudozni, vagy ki akarják azt próbálni. A piac után a Chhatrapati Shivaji állomás következik, melyet az UNESCO a Világörökség részeként tart számon. Ezután következik „India kapuja”, amely Mumbai város jelképe. A Taj Mahal Palace Hotel Mumbai egyik legnépszerűbb látványossága, amely közvetlenül az India kapuja mellett található. Innen sétahajóval átmegyünk az Elefánt-szigetre, amelyen több ezer éves barlangok találhatók. Az ősi barlanghálózat számos szobrot, domborművet, művészeti alkotást rejt. Hajónk 21:00-kor fut ki a kikötőből.

4. nap: Egész napunkat a hajón töltjük, ahol kipróbálhatjuk a hajó minden szolgáltatását.

5. nap: Hajónk reggel 8-kor érkezik New Mangalore partjához. Javasolt fakultatív program: Mangaladevi Temple, amely a 9. században épült keralai stílusban. Ezután megnézzük a Kadri Sri Manjunath templomot, ami nagyon híres és szép templom Mangelore-ban és a 10-11. században épült. Átsétálunk a Milagres templomhoz, ami egy 1680-ban épült római-katolikus templom. Következő megállónk a St. Aloysius Chapel. Ezt a római-katolikus templomot olasz jezsuiták építették 1880-ban. Hajónk este 18:00-kor indul tovább.

6. nap: Reggel 8:00-kor érkezünk Cochinba. Javasolt fakultatív program: Dutch Palace, a Holland Palota, melyet a portugálok építtettek 1557-ben Cochin rádzsájának, hogy jobb kereskedelmi egyességet tudjanak maguknak kialkudni. A hollandok csupán felújították az épületet. Nem messze onnan található a Paradesi Synagogue, a Paradési-zsinagóga, amelyet a portugálok lerombolták, majd 1664-ben a hollandok építtették újjá. Átsétálunk Fort-Cochinba, ahol kókuszrost-kereskedők házai láthatók. Ezek mellett áll a Szt. Ferenc-templom, amelyet portugál ferencesek építettek 1546-ban, s amely India első európai keresztény temploma. Belül megtaláljuk Vasco da Gama emléktábláját, aki itt halt meg 1524 Karácsonyán. A tengerparton találhatóak a gémes kínai halászhálók, amelyek naplementében csodás látványt nyújtanak. A hajó 18:00-kor indul tovább.

7. nap: Egész napunkat a hajón töltjük, ahol élvezhetjük a hajó szolgáltatásait.

8. nap: Érkezés 7:00-kor Maldív-szigetekre, Male-ba. A következő három napot strandolással, töltjük ebben a képeslapra illő, hófehér homokos és azúrkék-habos paradicsomban. Az Indiai-óceánon található, 26 atollból és 1192 szigetből álló szigetország számtalan fantasztikus programmal és felejthetetlen kirándulással várja a kikapcsolódni vágyókat.

9. nap: Szabad program. Pihenés, strandolás Maldív-szigeteken.

10. nap: Szabad program. Pihenés, strandolás Maldív-szigeteken. Hajónk 19:00-kor indul tovább.

11. nap: Egész napunkat a hajón töltjük, ahol élvezhetjük annak szolgáltatásait.

12. nap: Hajónk 07:00-kor érkezik meg Sri Lanka fővárosába, Colombo-ba. Javasolt fakultatív program: Séta a Viharmahadevi Parkban, majd megnézzük a Gangaram és a Seema Malaka buddhista templomokat.  Az utóbbin találhatunk thai, indiai és kínai építészeti elemeket is. Ezután a Jami Ul Alfar muszlim mecsetet látogatjuk meg, ami legöregebb mecset Colomboban. A program végén megnézzük az Úszó Piacot is, ahol kedvező áron lehet akár vásárolni is. A hajó 17:00-kor indul tovább.

13. nap: Egész napunkat a hajón töltjük, ahol élvezhetjük annak szolgáltatásait.

14. nap: A hajó 08:30-kor visszaérkezik Indiába Mormugao kikötőjébe. Javasolt fakultatív program: Utazás Ó-Goába, ahol megállunk a Bom-Jesus-bazilikánál, amely az UNESCO Világörökség része. Bent található Xavéri Szent Ferenc gazdagon kidolgozott síremléke. Mellette áll a Szent Katalin-katedrális, valamint a gyönyörűen festett Assisi Szent Ferenc-kolostor és templom. Visszafelé rövid megálló a Srí Laksmí-Naraszinha Dévaszthánnál.17:00 órakor kihajózunk.

15. nap: Hajónk 08:00-kor köt ki Mumbaiban. Utazás a Global Vipassana Pagodahoz, amely a legnagyobb kőkupola támasztó pillér nélkül, és Gautama Buddha emlékére épült. Majd utazás Kanhéri barlangjaihoz. Az Arab-tengerre néző gránitsziklában száznál több buddhista szentélyt vájtak. A szerzetesek itt hajlékra találtak a monszun idején. Délután séta a Sanjay Gandhi Nemzeti Parkban, ami Ázsia leglátogatottabb parkja, benne oroszlánokkal és tigrisekkel.

16. nap: Reggel csomagokkal elhagyjuk a hajót, majd kisbusszal transzfer újra Mumbai belvárosba. Séta „Királynő nyakláncaként” is nevezett Marine Drive korzón. Majd utazás a Rajabi óratoronyhoz, amelyen a díszfigurák Nyugat- India kasztjait jelképezik. Ezután az 1884-ben épült Knesset Eliyahoo zsinagógát tekintjük meg, amely Mumbai egyik legszebb zsinagógája. Délután szabadprogram vásárlási lehetőséggel, pl. a Colaba Causeway Marketen. Késő este indulás menetrend szerinti repülővel és utazás éjszaka átszállással.

17. nap: Érkezés haza a nap folyamán.

Ár: 482.000 Ft/fő-től, 2 fő/belső kabin elhelyezés esetén.

Az ár változhat a magasabb kategóriáú elhelyezés estén és a hajón választható szolgáltatási csomagtól függően.

A hajótársaság ár válzoztatása esetén az ár változhat.

Magasabb kategóriájú kabin áráról kérem érdeklódjön irodánknál.

Az ár tartalmazza:

- elhelyezés a kiválasztott kabinkategóriában
- választott csomagban lévő szolgáltatásokat a hajón
- a kikötői illetékek
- teljes ellátás a fedélzeten (a beszállás napján vacsorával kezdve, a kiszállás napján reggelivel befejezve)
- a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér használata
- részvétel a közös rendezvényeken és szórakoztató programokon
- csomaghordás ki-és beszálláskor
- magyar nyelvű asszisztencia
- 2. napi és a 16. napi transzfert Mumbaiban a repülőtér és a kikötő között, összekötve az aznapi programokkal és a hozzá tartozó belépőkkel és étkezésekkel
- a 3. napi és a 15. napi programot Mumbaiban a hozzá tartozó belépőkkel és étkezésekkel

A részvételi díj nem tartalmazza

- a repülőjegyet (igény esetén intézzük)
- az itthoni transzfereket a repülőterekre
- a kötelező borravalót, melynek ára kb.10 EUR/fő/éjszaka
- választott csomagban lévő szolgáltatásokon kívüli fizetős italfogyasztást a hajón
- parti fakultatív kirándulásokat Mumbai kivételével
- egyéb személyes kiadásokat pl.: Internet, SPA, wellness szolgáltatások, fodrász stb.
- orvosi ellátást
- biztosítást (irodánkban megköthető)
- vízumot (segítünk az intézésében)

Fontos: Az utazáshoz útlevél és vízum szükséges!

Útlevél: az útlevélnek a visszaút dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie

Az utazás ideje alatt mindenkinek rendelkeznie kell érvényes utasbiztosítással, melyet irodánknál meg lehet kötni, akár csoportos kedvezménnyel is, vagy egy nyilatkozat kitöltésével igazolni kell azt, hogy az utazás idejére rendelkeznek érvényes utasbiztosítással!

 

Felszállási helyek:

Jelentkezem az utazásra!

Út megnevezése:
Felszállási hely:
Létszám:
Az Ön neve:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Első utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Második utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Harmadik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Negyedik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Ötödik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Fizetés módja:
  
Számlázási cím:
Egyéb kérés, kérdés:


Jelentkezése csak az előleg beérkezésével, befizetésével kerül rögzítésre!

  Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót és hozzájárulok az adataim kezeléséhez!