Az evolúció és az inkák nyomában a Galápagos-szigeteken és a Machu Picchunál

Az evolúció és az inkák nyomában
a Galápagos-szigeteken és a Machu Picchunál

Ecuador és Peru
leghíresebb látványosságai
2023.

Óriásteknősök, kaktuszfák, Darwin szelleme, csendes-óceáni hajózás, inka romok, luxusvonatok, nádhajók, 5 Világörökségi helyszín…
…és egy életre szóló élmény az Egyenlítő alatt és az Andok vonulatain

1. nap: Indulás Budapestről, majd utazás repülővel, átszállással Quitoba, Ecuador fővárosába, mely 2850 m tengerszint feletti magasságban fekszik, s melynek belvárosa az UNESCO Világörökségének része.

2.nap: Utazás repülővel Quitoból Baltra-szigetre, a Galápagos-szigetekhez, melyek UNESCO Világörökségének részét képezik, majd transzfer a 16 személyes Bonita hajóhoz, mely 5 nap, 4 éjszaka a szállásunk és közlekedési eszközünk lesz. Délután Puerto Ayorából utazás busszal Santa Cruz-sziget központi, magasabb, buja zöld erdővel borított részére. Túra a közel két kilométeres egyedülállóan szürreális lávaalagutakban. Az út során óriás teknősökkel is találkozunk, melyek a szigetcsoport legjellegzetesebb állatai.

 

3. nap: Ez nap a Floreana-szigeten telik. Reggel a Kormorán ponthoz ér a hajónk, ahol a lagúna a flamingók és más madarak otthona. Következik az Ördög Korona nevű szírt, mely a szigetcsoport egyik legjobb sznorkelező helye, s itt élvezhetjük a tengeri élet változatosságát cápákkal és különböző színes trópusi halakkal. Délután a Post Office Bay-hez látogatunk, ahol a 18. században a szigetek mellett elhaladó bálnavadászok fahordót helyeztek el nem hivatalos postaládaként. A hagyomány ma is folytatódik, mert a látogatók címzett képeslapokat hagynak a hordóban.

 

4. nap: Ma Española-sziget a cél. A Suarez-pont kiválóan alkalmas kéklábú szulák és más madarak megfigyelésére. A híres látványosság a tengerparti sziklán lévő abráziós lyuk, amelyen keresztül a hullámok a vizet magasan a levegőbe fújják. A sziget keleti oldalán lévő Gardner-öböl fehér homokos tengerpartja oroszlánfókák kedvenc pihenőhelye, a sziklás partszakasz pedig kiváló hely a sznorkelezéshez. Española-szigettől délkeletre eső kis Osborn-szigetnél ismét lehetőség van sznorkelezésre és úszásra trópusi színes halak között.

 

5. nap: A San Cristobal-szigetnél töltjük a mai napot, ahol reggel a Gianni Arismendy Információs Központ ahol megismerjük szigetcsoport eredetét, földrajzát, történelmét, természetvédelmét és az evolúció folyamatát. A Kicker Rock és León Dormido tengerből kiemelkedő sziklai érdekes látványt nyújtanak különböző madarakkal, s környékük remek hely sznorkelezéshez a kalapácsfejű cápák és más halak társaságában. Mai utolsó program a Lobos-sziget, melynek jelentése "Oroszlánfóka-sziget", s ennek megfelelően a névadó állatok otthonát látogatjuk meg, akik különböző madarak társaságában élnek ott.

 

6. nap: Ma visszaérünk Santa Cruz-szigetre. A Bachas strand a sziget északi partján található, úszásra alkalmas hely. Találkozhatunk itt flamingókkal, s más madarakkal, különböző rákokkal, s tengeri teknősök is fészkelnek-e partszakaszon.  Menetrendtől függően transzfer a Baltra repülőtérre, s utazás repülővel Ecuador legnagyobb kikötővárosába, Guayaquilbe.

 

7. nap: Menetrendtől függően repülés átszállással Peruba, Cuscoba, mely 3400 m tengerszint feletti magasságban fekszik, s melynek óvárosa az UNESCO Világörökségének része. Délután buszos, gyalogos városnézés, mely során érintjük a belvárosban a Nap templomát (Qorikancha), a katedrálist a csodálatos kápolnáival, barokk oltáraival, illetve a városszéli inka romokat, mint a Sacsayhuaman erődjét és Kenko amfiteátrumát.

 

8. nap: Egész napos kirándulás az inkák szent völgyébe. Látogatás Marasba, az inka idők óta működő, rendkívüli látványos, fehérteraszos sóbányához, majd a közeli, inkák által épített Moray kör alakú teraszaihoz, amelyek célja különböző mikroklímák kialakítása volt. Ebéd egy helyi étteremben, majd tovább utazás az inka birodalom alatt épült Ollantaytambo várhoz, s végül Pisac falu termelői és kézműves piacára.

 

9. nap: 06:35-kor transzfer Poroy vasútállomására, majd 07:35-kor indulás a Vistadome panoráma vonattal Aguas Calientes vasútállomására, ahová 10:52-kor érkezünk. Transzfer a 2430 m tengerszint feletti magasságban elterülő Machu Picchuhoz, ami az UNESCO Világörökségének része, s amelyet romterület helyi idegenvezetővel járunk be. Ebéd a Machu Picchu Sanctuary lodgeban, majd 17:23 visszaindulás vonattal, ill. érkezés 20:52 Poroyba, és ezt követően a szállodába.

 

10. nap: 07:00-kor transzfer a vasútállomásra, 08:00-kor indulás, majd egész napos vonatozás Titicaca vonattal Punoba, 18:00 órai érkezéssel. Ebéd a vonaton.

 

11. nap: Egész napos program a Titicaca-tónál, melynek vízfelszíne 3812 m tengerszint feletti magasságban van, s amelyen hajóval kirándulunk az Uros- és Taquile-szigere. Uros közössége egy mesterséges szigeten él, s életük teljesen összeforrt a totora náddal, melyből pl. a különleges formájú hajóikat is építik.  Taquilen élő közösség tökéletes harmóniában él a környezetével, színes, hagyományos ruhákat viselnek, amelyeket maguk készítenek. Ebéd Taquilen, majd visszatérés Punoba.

 

12. nap: Reggel transzfer a Juliaca repülőtérre, s utazás Limaba. Délután városnézés a gyarmati és a modern Limában, amelynek történelmi belvárosa UNESCO Világörökségének része. A túra során érintjük kormányzati palotát, a városházát, a székesegyházat és a 17. századi Szent Ferenc-kolostorba. Este séta a San Isidro és Miraflores modern kerületekben, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Csendes-óceánra.

 

13. nap: Egész napos szabadprogram Limában, vagy a repülőgép indulásának időpontjától függően lehetőség van akár egész napos programra, melyet később tudunk egyeztetni. Este transzfer a repülőtérre, és indulás menetrendszerinti járattal, …

14 nap:  … s átszállással érkezés Budapestre.

Ár: kalkulálás alatt

Az ár tartalmazza:

- az összes külföldi transzfert
- az repülőjegyeket Quito-Baltra, Baltra-Guayaquil, viszonylatban- 8 éjszaka szállást reggelivel első osztályú hotelban (legalább magyar 4*-os kategória) 2 fő/szoba elhelyezéssel
- 4 éjszaka szállást az első osztályú, 16 személyes M/Y Bonita Galapagos Yachton, 2 fő/kabin elhelyezéssel
- napi háromszori étkezést az utazás másnapjának reggelijétől az elutazás napjának reggelijéig, kivétel a 1 vacsora Guayaquilben. Az étkezések éttermekben, a hajón és a vonaton történnek, kivétel a Cuscoba érkezés napja, mikor idő hiányában ebédcsomag lesz.
- a vonatot Machu Picchuhoz oda vissza és a Titicaca-tóhoz
- a hajózást a Titicaca-tavon 
- az összes belépőt a programban szereplő helyekre
- az összes engedély és adó díját, ami a programhoz szükséges
- a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

- a magyarországi reptéri transzfereket
- a fel nem sorolt étkezéseket. Quitoban és Guayaquilben a hotel környékén sok helyi étterem van, ahol a két vacsorát gyorsan meg tudjuk oldani
- a repülőjegyet Budapest-Quito, Guayaquil-Cusco, Puno-Lima, Lima-Budapest útvonalon
- az utasbiztosítást - kötelező
- útlemondási biztosítást - javasolt
- az italfogyasztást
- borravalókat

 

VAGY

Az evolúció és az inkák nyomában
a Galápagos-szigeteken és a Machu Picchunál

Ecuador és Peru
leghíresebb látványosságai
2022. január, 11 nap

Óriásteknősök, kaktuszfák, Darwin szelleme, csendes-óceáni hajózás, inka romok, luxusvonat, nádhajók, 5 Világörökségi helyszín…
…és egy életre szóló élmény az Egyenlítő alatt és az Andok vonulatain

1. nap: Indulás Budapestről, majd utazás repülővel, átszállással Quitoba, Ecuador fővárosába, mely 2850 m tengerszint feletti magasságban fekszik, s melynek belvárosa az UNESCO Világörökségének része.

2. nap: Utazás repülővel Quitoból Baltra-szigetre, a Galápagos-szigetekhez, melyek UNESCO Világörökségének részét képezik, majd transzfer a 16 személyes Darwin Motor Yachthoz, mely 4 nap, 3 éjszaka a szállásunk és közlekedési eszközünk lesz. Délután Santa Cruz-sziget északi partja, a Bachas strand a cél, mely egy úszásra alkalmas hely. Találkozhatunk itt flamingókkal, s más madarakkal, különböző rákokkal, s tengeri teknősök is fészkelnek-e partszakaszon.

3. nap: San Cristobal-sziget északkeleti csúcsán található a Pitt Point, ahol fregattmadarakkal, viharfecskékkel, Nazca-, kék lábú- és a vörös lábú szulákkal is találkozhatunk, ha felmegyünk egy panorámaúton a szikla tetejére, s mellette a panoráma is csodálatos. A tengerparton oroszlánfóka kolónia él, s hely alkalmas sznorkelezésre is. A Kicker Rock és León Dormido tengerből kiemelkedő sziklai érdekes látványt nyújtanak különböző madarakkal, s környékük szintén remek hely sznorkelezéshez a kalapácsfejű cápák és más halak társaságában.

4. nap: Ma San Cristobal-sziget északi partján lévő Witch Hill, vagyis Boszorkány-hegy előtt elterülő tengerpartra megyünk, melynek a környéke a szigetcsoport egyik legfestőibb része fehér homokkal és állatok sokaságával, többek között tengeri teknősökkel, rájákkal és a szulák különbözőfajaival. A tenger kiváló lehetőséget kínál az úszásra és a sznorkelezésre. Tudjon meg többet a San Cristobal-szigetről. Délutáni program a Lobos-sziget, melynek jelentése "Oroszlánfóka-sziget", s ennek megfelelően a névadó állatok otthonát látogatjuk meg, akik különböző madarak társaságában élnek ott.

5. nap: Reggel visszatérünk Santa Cruz-szigetre, a Charles Darwin Kutatóállomáshoz és Teknőstenyésztő Központhoz, amely az éppen kikelt, s akár a 1,2 méter hosszúságú teknősök otthona. A fiatal teknősöket négy éves korukig tartják itt, még elég erősek nem lesznek ahhoz, hogy egyedül is megéljenek. Menetrendtől függően transzfer a Baltra repülőtérre, s utazás repülővel Ecuador legnagyobb kikötővárosába, Guayaquilbe.

6. nap: Reggel transzfer a repülőtérre, s utazás Peru fővárosába, Limába. Délután városnézés a gyarmati és a modern Limában, amelynek történelmi belvárosa UNESCO Világörökségének része. A túra során érintjük kormányzati palotát, a városházát, a székesegyházat és a 17. századi Szent Ferenc-kolostorba. Este séta a San Isidro és Miraflores modern kerületekben, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Csendes-óceánra.

7. nap: Délelőtt menetrendtől függően repülés Cuscoba, mely 3400 m tengerszint feletti magasságban fekszik, s melynek óvárosa az UNESCO Világörökségének része. Délután buszos, gyalogos városnézés, mely során érintjük a belvárosban a Nap templomát (Qorikancha), a katedrálist a csodálatos kápolnáival, barokk oltáraival, illetve a városszéli inka romokat, mint a Sacsayhuaman erődjét és Kenko amfiteátrumát.

8. nap: Egész napos kirándulás az inkák szent völgyébe. Látogatás Marasba, az inka idők óta működő, rendkívüli látványos, fehérteraszos sóbányához, majd a közeli, inkák által épített Moray kör alakú teraszaihoz, amelyek célja különböző mikroklímák kialakítása volt. Ebéd egy helyi étteremben, majd tovább utazás az inka birodalom alatt épült Ollantaytambo várhoz, s végül Pisac falu termelői- és kézműves piacára. Este visszatérés Cuscoba.

9. nap: 06:00-kor transzfer Poroy vasútállomására, majd 06:53-kor indulás a Vistadome panoráma vonattal Aguas Calientes vasútállomására, ahová 09:52-kor érkezünk. Transzfer a 2430 m tengerszint feletti magasságban elterülő Machu Picchuhoz, ami az UNESCO Világörökségének része, s amelyet romterület helyi idegenvezetővel járunk be. Ebéd a Machu Picchu Sanctuary lodgeban, majd 15:22 visszaindulás vonattal, ill. érkezés 18:50 Poroyba, és ezt követően a szállodába, Cuscoba.

10. nap: Reggel transzfer a repülőtérre, és indulás menetrendszerinti járattal …

11 nap:  … s átszállással érkezés Budapestre.

 

Ár: 1.496.000 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

- az összes külföldi transzfert
- az repülőjegyeket Quito-Baltra, Baltra-Guayaquil, viszonylatban
- 6 éjszaka szállást reggelivel standard hotelban (magyar 3*-os kategória) 2 fő/szoba elhelyezéssel
- 3 éjszaka szállást a budget kategóriájú, 16 személyes Darwin Motor Yachton, 2 fő/kabin elhelyezéssel emeletes ágyakon
- napi háromszori étkezést az utazás másnapjának reggelijétől az elutazás napjának reggelijéig, kivétel a 1 vacsora Guayaquilben. Az étkezések éttermekben és hajón történnek, kivétel a Limába és a Cuscoba érkezés napja, mikor idő hiányában ebédcsomag lesz.
- a vonatot Machu Picchuhoz oda vissza
- az összes belépőt a programban szereplő helyekre
- az összes engedély és adó díját, ami a programhoz szükséges
- a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

- a magyarországi reptéri transzfereketŰ
- a fel nem sorolt étkezéseket. Quitoban és Guayaquilben a hotel környékén sok helyi étterem van, ahol a két vacsorát gyorsan meg tudjuk oldani
- a repülőjegyet Budapest-Quito, Guayaquil-Lima, Lima-Cusco, Cusco-Budapest útvonalon
- az utasbiztosítást - kötelező
- útlemondási biztosítást - javasolt
- az italfogyasztást
- borravalókat

Az út minimum 12 fő esetén indul.

Fontos: Az utazáshoz útlevél szükséges, de vízum nem!

Az útlevélnek a visszaút dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Az utazás ideje alatt mindenkinek rendelkeznie érvényes utasbiztosítással, melyet irodánknál meg lehet kötni, akár csoportos kedvezménnyel is, vagy egy nyilatkozat kitöltésével igazolni kell azt, hogy az utazás idejére rendelkeznek érvényes utasbiztosítással!

               

Felszállási helyek: Pécs,

Jelentkezem az utazásra!

Út megnevezése:
Felszállási hely:
Létszám:
Az Ön neve:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Első utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Második utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Harmadik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Negyedik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Ötödik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Fizetés módja:
  
Számlázási cím:
Egyéb kérés, kérdés:


Jelentkezése csak az előleg beérkezésével, befizetésével kerül rögzítésre!

  Elolvastam az Utazási feltételek és részletes adatvédelmi tájékoztatót és hozzájárulok az adataim kezeléséhez!