Hajózás a Miramare kastélyától a Topkapi palotáig

Hajózás

a Miramare kastélyától a Topkapi palotáig

Trieszt – Zadar – Bari – Athén – Izmir – Isztambul – Korfu
2022. szeptember 10-21.
nyüzsgő bazár, ókori emlékek, ciprusokkal díszített Korfu, dél-olasz szieszta, görög istenek, …

… és egy életre szóló élmény az MSC FANTASIA fedélzetén

 1. nap: Pécs: indulás 05.00-kor, s utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Útközben rövid megálló Trojaneban, a fánkjáról messze földön híres pihenőhelyen, melynek közel 600 m tengerszint feletti magasságú kilátóhelyéről csodálatos a panoráma. – Délután begurulunk Trieszt belvárosába, ahol a MSC Fantasia fedélzetére szállunk, elfoglaljuk a kabinunkat. A becsekkolás után lehetőség van már kiszállni a hajóról egy rövid sétára Trieszt főterére és a tengerparti sétányra. Hajónk 2100-kor fut ki a kikötőből.

2. nap: Reggel 800-kor érkezünk Horvátországba, Zadarba. Javasolt fakultatív program: még szervezés alatt. A hajó 1600-kor hagyja el a várost.

3. nap: Hajónk 9.00-kor érkezik Olaszországba, Bariba. Javasolt fakultatív program: buszos kirándulás Alberobelloba, Olaszország egyik kevéssé ismert tájának városába, melynek leghíresebb látványosságai a trullik, melyek kis, kúpos tetejű hagyományos építésű házak. Séta az óváros kis területen, ahol több száz ilyen törpekunyhó áll, s a templom is ilyen módon épült. Hajónk 17.00-kor indul tovább.

4. nap: Egész napunkat a hajón töltjük, ahol felfedezhetjük és kipróbálhatjuk az új hajó minden szolgáltatását.

5. nap: Hajónk reggel 07.00-kor érkezik Görögországba, Pireusba, Athén kikötőjébe. Javasolt fakultatív program: Látogatás a Görögország fővárosába, ahol elmerülünk az ókori Athén műemlékeibe, felsétálunk az Acropolisra, ahonnét gyönyörű látvány tárul elénk a városra. Itt fent találjuk a város jelképét, a Parthenont, majd a buszos városnézés során látjuk a Parlamentet, az első modern olimpia márvány stadionját, s egy belvárosi sétát teszünk a Plaka városrészben. Hajónk 16.00-kor fut ki a kikötőből.

6. nap: Reggel 800-kor érkezünk Törökországba, Izmir kikötőjébe. Javasolt fakultatív program: buszos kirándulás Efesusba, az egykor ókori görög, majd római városba, mely már az 1. században közel 300.000 lakóval rendelkezett. Látogatást teszünk a háznál, mely Szűz Mária utolsó éveinek otthonául szolgált. Az ókori utcákon sétálva megcsodálhatjuk az Odeont, Hadrianus templomát, Celsus könyvtárát, a hatalmas színházat és a korabeli metropolisz számos más épületét. Ezután meglátogatjuk Artemisz templomának maradványait, mely az ókori világ hét csodái közé tartozott. A hajó 1700-kor hagyja el a kikötőt.

7. nap: 1200-kor érkezünk a két kontinensen is elterülő Isztambulba, Törökország legnagyobb városába. Javasolt fakultatív program: séta a városban, mely során érintjük a legfontosabb nevezetességeket, Hippodrom tere, a Kék Mecsetet, melyet az iszlám világ kiemelkedő szent helyeként tartanak számon, az 537-ben felszentelt Isteni Bölcsesség Templomát, a Hagia Sophiát. Hajónk egész éjszaka a kikötőben marad.

8. nap: Egész nap Isztambul. Javasolt fakultatív program: bejárjuk a Topkapi palotát, mely falai között szultánok éltek. Délután szabadprogram alatt elveszhetünk a Nagy Bazárban, amelyben sok fedett utca, s közel 1200 üzlet van, majd a Fűszer Bazárban rengeteg fűszer illata varázsolhat el minket. A hajó 1700-kor indul a Boszporusz felé.

9. nap: Egész napunkat a hajón töltjük, ahol felfedezhetjük és kipróbálhatjuk az új hajó minden szolgáltatását.

10. nap: Hajónk reggel 900-kor érkezik Görögországba, Korfu-szigetéhez, s az azonos nevű város kikötőjébe, amelyet olajfa- és narancsligetein kívül Gerald Durell és Sisi tett méltán népszerűvé. Javasolt fakultatív program: Buszos kirándulás Achilleonba, amelyet Ferenc József felesége, Erzsébet császár- és királyné, Sissi építtetett 1889 és 1891 között. Egy gyöngyszem, mely bár nem az ókori múltat idézi, de építészetileg akár egy ókori görög palotával is vetekedhet. A kastély után buszozás vissza Korfu városába – több helyen gyönyörű panorámával a tengerre –, ahol egy kis szabadprogram keretében felfedezhetjük a város hangulatát. A hajónk 1800-kor indul tovább az olasz csizma irányába.

11. nap: Egész napunkat a hajón töltjük, ahol felfedezhetjük és kipróbálhatjuk az új hajó minden szolgáltatását.

12. nap: Hajónk reggel 700-kor érkezik vissza Triesztbe, ahol a délelőtt folyamán véglegesen elhagyjuk a hajónk fedélzetét. – Látogatás a Miramare kastélyban, amelyet Ferenc József kalandos sorsú öccse, Miksa főherceg építtetett, aki a jelentőset lendített a Habsburgok tengerhajózásán, amely a kastély szobáin is meglátszik. Hazautazás, melynek során újra megállunk Trojanéban fánkozni. Érkezés Pécsre az esti órákban.

A hajón több más fakultatív program közül lehet választani.

Ár: 375.000 Ft-tól/fő 2 fő /belső kabin elhelyezés esetén

A részvételi díj a következőket tartalmazza:

 • elhelyezés a kiválasztott kabinkategóriában
 • a hajón teljes ellátás és korlátozott italfogyasztás (reggelihez fogyasztható italok: gyümölcslevek, kávé, tea, tej, víz)
 • a hajón található szórakoztató- és sportlétesítmények használata
 • a kikötői illetéket
 • az MSC COVID biztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza

 • a kikötőbe jutás költsége, parkolás költsége (jelentkezők számától függően szervezzük)
 • a kötelező szervízdíjat
 • az italcsomagot
 • a személyes kiadások (pl. telefon, minibár, SPA,)
 • a fakultatív kirándulások díja
 • az útlemondási biztosítás és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
 •  szükséges Covid tesztek költsége

A hajótársaság ár változtatása esetén az ár változhat.

Az utazáshoz útlevélre van szükség, melynek az országba történő belépéstől számított még legalább 180 napi érvényességgel kell rendelkeznie. 

Az MSC Hajótársaság 2022. május 1-től az alábbi utazási szabályokat vezeti be a mediterrán és észak-európai hajós utazásokra, melyet kérünk figyelmesen olvassanak el.

– A 12 évet betöltött oltott utasok felszállhatnak a hajóra. Ha a 2. oltástól eltelt 270 nap (9 hónap) a hajóút végéhez képest, akkor kell a 3. oltás!
– A fentiekről érvényes EU COVID igazolást kell bemutatni, melyet a www.eeszt.gov.hu oldalról lehet letölteni.
– Az oltásokon kívül szükséges – a hajó indulásához képest 48 órán belüli – negatív PCR / antigén teszt eredmény angol nyelven.
– EMA elfogadott vakcinák: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Novavax.

VAGY

– 12 évet betöltött utasok akik hajóút végéhez képest 6 hónapnál nem régebbi PCR –teszt pozitív eredményével COVID 19 fertőzésről és EU átesettségi /gyógyultsági igazolással rendelkeznek utazhatnak
– Az átesettségről érvényes EU COVID igazolást kell bemutatni, melyet a www.eeszt.gov.hu oldalról lehet letölteni.
– A fentieken kívül szükséges – a hajó indulásához képest 48 órán belüli – negatív PCR / antigén teszt eredmény angol nyelven.
– Kivételt képeznek az észak-európai hajóutak, ahol a gyógyultsági igazolás érvényessége 90 nap (3 hónap)!

– 2 és 11 év közötti gyerekeknek: negatív RT-PCR vagy antigén tesztet kell bemutatniuk, mely a hajó indulása előtt 48 óránál nem régebbi.
– A “mix-and-match” oltások elfogadottak abban az esetben, ha a fent említett oltásokkal történt.

FONTOS! Öntesztelés (patikában vásárolt antigén teszt) nem elfogadott a beszálláskor.
Az MSC terminálokon megszűnik az antigén teszt készítése.

OLTOTTSÁG ÖSSZEGZÉSE:

– 1 oltással és gyógyultsági igazolással rendelkező utasok oltottnak számítanak. A védettség 6 hónapig érvényes. Északi hajós utaknál 3 hónap.
– Erről QR-kóddal ellátott vagy érvényesítő dokumentációt kell benyújtaniuk.
– Minden korlátozás alól fel vannak mentve azok az utasok, akik 3 oltással rendelkeznek a fent említett vakcinák egyikével.
– 2 EMA által elfogadott oltással rendelkező + gyógyultsági igazolással rendelkező utasok is minden korlátozás alól fel vannak mentve.
– 2 EMA által elfogadott oltással rendelkező utasoknál , a 2. oltás érvényességi ideje 270 nap.
– 2 nem EMA által elfogadott oltás (Sinopharm, Sputnyik) + 1 EMA által elfogadott oltás elfogadott abban az esetben, ha a 3. oltás a 2. oltás után 28 nappal és 6 hónapon belül történt.
– Az oltásoknak érvényesnek kell lennie a hajóút végéig.

Amennyiben az utasok nem rendelkeznek a kért dokumentumok valamelyikével, a beszállást megtagadják.
Negatív COVID-19 teszteredmény nélkül érkező utasokat az MSC földi személyzete segíti ,hogy helyi szolgáltatót (gyógyszertárat/laboratóriumot/vizsgálóállomást) találjanak a beszállási követelményeknek való megfeleléshez.

TOVÁBBÁ:
o kötelező COVIDRA is kiterjedő baleset, betegség, poggyász és sztornóbiztosítás
o Érintésmentes testhőmérséklet mérés a terminálban, a hajón.
o Egészségügyi kérdőív kitöltése, melyet a hajójegy tartalmaz.
o A hajóból kiszállás egyénileg lehetséges, a helyi hatóságok szabályainak megfelelően.
o A terminálon belül kötelező a maszkviselés.
o A belső és külső közösségi terekben, illetőleg a kabinokban és azok minden felületén naponta többször is magas fokú fertőtlenítést végeznek.
o A hajók fedélzetein a maszkok használta a felsoroltakon kívül minden közösségi térben (liftekben is) kötelező: az asztaloknál az éttermekben és a bárokban, a napozóágyakon és a külső fedélzeteken. Illetőleg a maszk használata akkor nem kötelező, ha az ajánlott távolságtartás betartható.

Az utazás ideje alatt mindenkinek rendelkeznie kell COVID-19 -re is érvényes utasbiztosítással, melyet irodánknál meg lehet kötni, akár csoportos kedvezménnyel is, vagy egy nyilatkozat kitöltésével igazolni kell azt, hogy az utazás idejére rendelkeznek érvényes utasbiztosítással!

Felszállási helyek:

Jelentkezem az utazásra!

Út megnevezése:
Felszállási hely:
Létszám:
Az Ön neve:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Lakcím adatok  
Helység:
Irányítószám
Utca, házszám:
  
Első utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Második utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Harmadik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Negyedik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
  
Ötödik utas neve:
Születési helye:
Születési ideje:
Személyi igazolvány vagy útlevél száma:
Lejárat:
Utasbiztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Sztornó biztosítás: Kérek!
Nem kérek!
Fizetés módja:
  
Számlázási cím:
Egyéb kérés, kérdés:


Jelentkezése csak az előleg beérkezésével, befizetésével kerül rögzítésre!

  Elolvastam az Utazási feltételek és részletes adatvédelmi tájékoztatót és hozzájárulok az adataim kezeléséhez!